top of page
  • Writer's pictureVedrana

Omotajte prirodno i s ljubavlju

Updated: May 16, 2021


Iako u domaćem kefiru uživam skoro jedno desetljeće, blog će uskoro imati tek tri godine. Tri godine prekrasnih iskustava, učenja o namirnicama, o fotografiranju i stiliziranju hrane. Razdoblje koje mi je donijelo u život divne i dobronamjerne ljude na čijim sam savjetima i podršci neizmjerno zahvalna, poduzetnike koji su oživjeli svoje ideje i čije proizvode svakodnevno koristim.

Ovo je priča o jednoj takvoj ideji koja je postala stvarnost!

Marina je imala takvu ideju, onu koja ima potencijal da "vodi i vuče svijet", a ta je ideja postala stvarnost, postala je Pčelarko omoti.

Zahvalna sam što sam dio Pčelarko priče prvo kao prezadovoljan korisnik, a zatim kao fotograf.

Pčelarko omoti su alternativa aluminijskoj i prijanjajućoj foliji za zamatanje hrane. Napravljeni su od 100% pamučnog platna s eko certifikatom, premazani pčelinjim voskom proizvođača voska (npr. OPG Tomislav Antolčić), borovom smolom, uljem od jojobe i kokosovim uljem.

Vosak i smola čine omote vodootpornima, čime odbijaju vodu i štite proizvod od brzog trošenja.


Pčelinji vosak posjeduje antibakterijska svojstva, zaustavlja i uništava mikroorganizme koji mogu dovesti do kvarenja namirnica.

Pčelarko omoti imaju certifikat Ministarstva zdravlja RH kojim se potvrđuje zadovoljavanje kriterija propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti materijala i predmeta koji dolaze u neposredan dodir s hranom.Pčelarko omote koristite kao vrećicu za grickalice / orašaste plodove, kao paketić za zamatanje nasjeckanog voća, za očuvanje svježine sira, kruha, sendviča, palačinki, voća i povrća, za prekrivanje posuda kako bi vaša hrana zadržala svježinu. Ukoliko nemate drvenu podlogu za mijesiti tijesto, a ne želite brašna po cijeloj radnoj površini, Pčelarko omoti su rješenje! Zamijesite tijesto na Pčelarko omotu, kada ste gotovi samo otresite s omota višak brašna, a omot operite u mlakoj vodi. jednostavno i praktično.

Toplinom svojih ruku zagrijte vosak i oblikujte Omot kako bi prijanjao uz namirnicu. U hladnjaku se omoti stvrdnu i drže oblik te štite vaše namirnice.

Održavanje Pčelarko omota je jednostavno. Operite ih u hladnoj / mlakoj vodi, najbolje kroz mlaz hladne vode iz slavine s malo sapunice. Ostavite ih da se u potpunosti osuše prirodnim putem prije nego ih ponovno koristite ili spremite. Ne stavljajte ih sušiti blizu izvora topline i ne izlažite ih direktnoj sunčevoj svjetlosti tijekom ljetnih dana.


Omotajte i vi svoje namirnice prirodno i s ljubavlju.

Omotajte užinu za svoju djecu u Pčelarko omote...i s ljubavlju <3

744 views0 comments
bottom of page