top of page
 • Writer's pictureVedrana

BLT sendvič s filetima pilećih prsa


BLT sendvič je prava poslastica za ljubitelje ukusne hrane. Ono što ga čini posebnim je kombinacija različitih tekstura koje se stapaju u savršenom skladu. BLT je skraćenica bacon – lettuce – tomato, tj. slanina – salata – rajčica.

Kruh za tostiranje je prva tajna ovog sendviča. Tostiranjem, kruh postaje hrskav i zlatno smeđ, stvarajući idealnu bazu za ostale sastojke. Njegova hrskava tekstura savršeno se uklapa s ostalim sastojcima i čini sendvič nevjerojatno ukusnim. Slatka, sočna rajčica je neizostavan sastojak u BLT-u kombinirana s hrskavom zelenom salatom koja daje svježinu, a rajčica dodatno čini ovaj sendvič bogatim. Slanina je nešto što se ne može izostaviti iz BLT-a. Njezina hrskava i slana tekstura daje sendviču bogat i pun okus, a njena tekstura dodaje dodatnu hrskavost sendviču.

Perfektno pile i ja smo odlučili BLT podići na višu razinu uz #međimurskopile. Dodatni okus i teksturu daju sočni pečeni fileti piletine. Međimursko pile je kvalitetan izbor sendviču jer osim certifikata „Antibiotic free“ Perutnina Ptuj PIPO Čakovec dobila je još jednu oznaku „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost visokim standardima proizvodnje.

Kad sve ove teksture spojite, dobivate ukusan i neodoljiv zalogaj. U kombinaciji sa sočnom rajčicom, hrskavom salatom i slaninom, tostirani kruh i kvalitetna piletina čine ovaj sendvič neodoljivim. Kada zagrizeš u ovaj sendvič, osjetiš čvrstu i hrskavu teksturu, koja se savršeno miješa s mekoćom i sočnošću sastojaka. To je BLT sendvič, jednostavno i ukusno jelo koje će vas oduševiti!

Sastojci
 • 500 g fileta prsa Međimursko pile

 • maslac

 • 3 jušne žlice maslinovog ulja

 • 6 šnita kruha

 • 9 šnita slanine

 • 12 cherry rajčica

 • 9 listova salate

 • 6 čajnih žlica tartar umaka

Priprema

Vrijeme pripreme – 10 min

Vrijeme kuhanja – 15 min

Za 3 osobe

 1. Filete operite, posušite papirnatim ručnikom i narežite na šnicle.

 2. Ispecite slaninu dok ne postane hrskava i stavite je na papirnati ručnik kako bi upio ekstra masnoće.

 3. Rastopite malo maslaca u dubljoj tavi na umjerenoj temperaturi pa mu dodajte maslinovo ulje. Kad se zagriju, dodajte šnicle i pecite s obje strane dok piletina nije pečena. Pečeni file podijelite na 3 jednake količine.

 4. Na drugoj tavi ili u tosteru istostirajte kruh.

 5. Zatim slažite sendvič – prvo namažite dvije šnite s tartar umakom, zatim na donju šnitu dodajte 3 lista salate, 4 cherry rajčice narezane na kolutiće, 3 šnite slanine i trećinu pečenih fileta piletine.

 6. Poklopite s drugom šnitom kruha.

Uživajte u okusima!


21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page